Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 07:48

Inbrottsförsök, inbrott och knivhot under natten

Natten mellan onsdag och torsdag blev hektisk för den åländska polisen.

Polisen grep igår kväll flera minderåriga personer som nyligen hade försökt bryta sig in i en fastighet i Mariehamn. Personerna misstänks nu för försök till stöld, hemfridsbrott och tredska mot tjänsteman, efter att med flit ha gett fel uppgifter till polisen då man försökte kontakta vårdnadshavarna.

Just efter midnatt tipsades polisen om att ett inbrottsförsök pågick i en butik och två personer, varav en minderårig, togs på bar gärning och greps. En av personerna var narkotikapåverkad och misstänks därför också för straffbart bruk av narkotika utöver försök till inbrott.

Vid 04-tiden i natt kallades polis och ambulans till en hyresfastighet på norra Åland, på grund av att en person hotade andra människor med kniv. En anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats. Eftersom spädbarn befann sig på platsen gjordes också en barnskyddsanmälan.

Tidigt imorse anmäldes ett inbrott i Mariehamn. Polisundersökning pågår och omfattningen av skador och stulen egendom är ännu inte klar.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »