Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juni, 2010 - 16:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inbesparingar verkställs trots kritik

Även om skärgårdskommunerna samfällt säger nej till de nedskärningar inom skärgårdstrafiken som aviserats kommer de att verkställas. Det beskedet gav lantrådet Viveka Eriksson som tillsammans med finansminister Mats Perämaa deltog i dagens möte om skärgårdstrafikens besparingar. -Det är en rättvisefråga att alla avdelningar behandlas lika, också sjötrafikbyrån berörs därmed av de besparingskrav motsvarande 2 veckors permittering av all personal som drabbat ÅHS, skolorna och AMS, säger Viveka Eriksson. Hennes förhoppning är att skärgårdskommunerna är med och utformar besparingarna så konsekvenserna blir så lindriga som möjligt.-På sikt är det genom ett utbyggt kortruttssystem vi kan garantera en rimlig skärgårdstrafik, säger lantrådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »