Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 september, 2019 - 14:37Uppdaterad: tisdag, 17 september, 2019 - 17:16
  • Carola Eklund, Tony Asumaa och Katarina Halme-Wiklund stod för presentationen. Foto: Tomas Tornefjell

Implementering av ny grundskolelag

En ny landskapslag för barnomsorgen och grundskolan på Åland är under beredning och beräknas träda i kraft i januari 2021. Landskapsregeringen har därför tagit fram en plan för en implementeringen av den nya lagen.

Implementeringen som riktar sig till ledare och lärare inom barnomsorgen och grundskolan är planerad att inledas under höstterminen 2019.

- Vi behöver också en ny läroplan som är anpassad till den nya lagen och som svarar mot de krav som finns i vårt moderna samhälle. Det säger utbildningsminister Tony Asumaa, liberalerna.

Den nya läroplanen för grundskolan är planerad att börja implementeras redan under hösten 2019. Tanken är att den stegvis ska tas i bruk, parallellt med den gamla läroplanen, från och med hösten 2020.

Även läroplanen för förundervisningen revideras för att också den ska överensstämma med lagen och för att understöda en enhetlig verksamhet från barnomsorg till grundskola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »