• Allan Korpi
  • Christer Björkman
  • Mikael Granskog, Hilding Mattsson, Marita, Allan, Roger
  • Fredrik Erlandsson spelar "When the Saints go Marchin In", melodin till en av IFKs hejaramsor, iklädd sin IFK orienteringsjacka
  • Marita Selander, Allan, Roger Jansson
  • Specialbakade berlinermunkar som bjöds
Christer Björkman om firandet:
Lyssna här på Felix Quarnströms längre reportage:
Publicerad: fredag, 22 februari, 2019 - 06:09, uppdaterad: fredag, 22 februari, 2019 - 10:44

IFK fyller 100

I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då gamla IFKare träffades och delade minnen och anekdoter på Stadsbiblioteket. I den så kallade samtalssoffan satt Allan Korpi, Mikael Granskog, Hilding Mattsson, Marita Selander och Roger Jansson.
- IFK har betytt så gott som allt för mig, sade Korpi, som varit medlem i 70 år, och som mindes speciellt de tillfällen då brandkåren behövt pumpa bort vatten från banorna för att man skulle kunna träna löpning.
IFKs jubileum fortsätter genom året, bland annat med utställningar både på Biblioteket och på Ålands kulturhistoriska museum.

Fler Nyheter

Nu projekteras besökscentret i Bomarsund

Tony Asumaa och Viveka Löndahl berättar mer:
Idag blev det klart att landskapsregeringen upphandlar projekteringen till besökscentret i Bomarsund. Enligt kultur- och utbildningsminister Tony Asumaa kommer det att byggas av landskapets fastighetsverk som kommer att agera hyresvärd gentemot landskapets kulturbyrå.

Vägarbeten i stan

Det är olika grävningsarbeten i Mariehamn som gör att framkomligheten är begränsad på vissa gator. Under den här veckan är Köpmansgatan delvis...

Fibernätet nere i Åva och Jurmo imorgon

På grund av omdragning av fiberkabel kommer Brändö-Kumlinge fibernät att ligga nere i Åva och Jurmo imorgon onsdag 27 mars från cirka kl 07.00 till och med torsdag 28 mars cirka kl 20.00.

Pectus permitterar personal

Anders Winkelmann intervjuas av Felix Quarnström:
Företaget Pectus permitterar sju av sina anställda. Anledningen är enligt partnern Anders Winkelmann att man förlorat en av sina stora kunder.

Isen på Slemmern har gått

Ett säkert vårtecken i Mariehamn är att isen på Slemmern gått. Det skedde igår kl 18.15.

Lägre vinst för ÅTT

Ålands-Tidnings tryckeri Ab (ÅTT) gjorde en vinst efter skatt på drygt 900.000 euro under 2018. Året innan var vinsten just över en miljon euro, skriver Ålandstidningen.

Hovrätten sänkte ersättning till misshandlad kvinna

Hovrätten sänkte ersättningen till en misshandlad kvinna från 15.000 euro till 10.000 euro i förlorade arbetsinkomster.

Viktigt att röjning i skogen lyckas

Hans Källmyr och Per Hazell
Ett välfungerande samarbete mellan aktörer är viktigt för att minimera skadorna efter stormen Alfrida, det menar Hans Källmyr, skogsskadesamordnare vid svenska skogsstyrelsen.

Hovrätten ändrar beslut om ombud

Hovrätten i Åbo häver tingsrättens beslut om att juristen Jyrki Kiianlinna inte får vara rättegångsombud eller biträde vid Ålands tingsrätt.