• Allan Korpi
  • Christer Björkman
  • Mikael Granskog, Hilding Mattsson, Marita, Allan, Roger
  • Fredrik Erlandsson spelar "When the Saints go Marchin In", melodin till en av IFKs hejaramsor, iklädd sin IFK orienteringsjacka
  • Marita Selander, Allan, Roger Jansson
  • Specialbakade berlinermunkar som bjöds
Christer Björkman om firandet:
Lyssna här på Felix Quarnströms längre reportage:
Publicerad: fredag, 22 februari, 2019 - 06:09, uppdaterad: fredag, 22 februari, 2019 - 10:44

IFK fyller 100

I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då gamla IFKare träffades och delade minnen och anekdoter på Stadsbiblioteket. I den så kallade samtalssoffan satt Allan Korpi, Mikael Granskog, Hilding Mattsson, Marita Selander och Roger Jansson.
- IFK har betytt så gott som allt för mig, sade Korpi, som varit medlem i 70 år, och som mindes speciellt de tillfällen då brandkåren behövt pumpa bort vatten från banorna för att man skulle kunna träna löpning.
IFKs jubileum fortsätter genom året, bland annat med utställningar både på Biblioteket och på Ålands kulturhistoriska museum.

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.