Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 januari, 2021 - 11:49Uppdaterad: tisdag, 19 januari, 2021 - 18:12

Idrottsföreningar kan söka stöd

Undervisnings- och kulturministeriet ger extra stöd till idrottsföreningar som drabbats hårt av coronapandemin.

Understödet kan sökas av idrottsföreningar för att trygga tävlings- och elitidrott för barn och unga och kan sökas för kostnader som uppstått under perioden 1 juni 2020-31 januari 2021. Ansökningstiden började den 13 januari och pågår till och med den 13 februari.

Understödet är avsett för att trygga idrottsföreningars fortsatta verksamhet med hänvisning till de ekonomiska svårigheter som coronavirusepidemin har orsakat. Understöd kan beviljas för att täcka förluster som epidemin har medfört, till exempel kostnader och förluster för tillfälliga avbrott i verksamheten eller för inställda, flyttade eller omorganiserade evenemang. Understödet fokuserar på målinriktad verksamhet för barn och unga inom idrottsföreningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »