Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 juli, 2018 - 13:16Uppdaterad: fredag, 20 juli, 2018 - 18:08
  • Om det är 32 grader eller varmare under en längre tid måste hyresvärden vidta åtgärder. Foto: Malin Lundberg.

Hyresvärd kan tvingas åtgärda varma lägenheter

- Många hyresgäster som lider av varma lägenheter hör av sig till oss för att få veta om det finns någon gräns för hur varmt det får vara i en lägenhet under sommaren.

Det säger Janne Eriksson som är miljöskyddsinspektör på ÅMHM. Enligt honom finns det en förordning från Social- och hälsovårdministriet där det framgår när en hyresvärd måste vidta åtgärder för att sänka temperaturen i en lägenhet.

-Om det är 32 grader eller varmare under en längre tid måste hyresvärden vidta åtgärder och om det inte är möjligt kan han tvingas erbjuda en alternativ bostad åt hyresgästen. Det säger Janne Eriksson.

Enligt honom går dessa ärenden som regel inte via ÅMHM utan problemet brukar lösas gemensamt av hyresgästen och hyresvärden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »