Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 13:49, uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 14:03

Hussäljare måste ersätta köpare

En säljare av ett egnahemshus i Mariehamn måste återbetala 60.000 euro till köparen, eftersom säljaren inte informerat om en vattenskada som inträffat i huset 2002.

 Köparen, som hade betalat 260.000 euro för huset hade yrkat att säljaren skulle betala tillbaka 121.000 euro.

Tingsrätten anser att det är utrett att huset haft kvalitetsfel bland annat till följd av vattenskadan, men tingsrätten anser att köparen till viss del ansvarat för skadorna då hon vid köpet känt till en läckande golvbrunn, och åtgärderna hon vidtagit för att fixa den har inte varit tillräckliga och läckaget har därför fortsatt. Köparen kände också till en riskanalys som gjorts gällande husets golvkonstruktion och att husets dränering var ursprunglig.
Köparen hade också yrkat på skadestånd för flyttnings-, boende- och utredningskostnader och tingsrätten fastställer att säljaren ska betala drygt 3600 euro, hälften av vad köparen yrkade på.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.