Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 13:49Uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 14:03

Hussäljare måste ersätta köpare

En säljare av ett egnahemshus i Mariehamn måste återbetala 60.000 euro till köparen, eftersom säljaren inte informerat om en vattenskada som inträffat i huset 2002.

 Köparen, som hade betalat 260.000 euro för huset hade yrkat att säljaren skulle betala tillbaka 121.000 euro.

Tingsrätten anser att det är utrett att huset haft kvalitetsfel bland annat till följd av vattenskadan, men tingsrätten anser att köparen till viss del ansvarat för skadorna då hon vid köpet känt till en läckande golvbrunn, och åtgärderna hon vidtagit för att fixa den har inte varit tillräckliga och läckaget har därför fortsatt. Köparen kände också till en riskanalys som gjorts gällande husets golvkonstruktion och att husets dränering var ursprunglig.
Köparen hade också yrkat på skadestånd för flyttnings-, boende- och utredningskostnader och tingsrätten fastställer att säljaren ska betala drygt 3600 euro, hälften av vad köparen yrkade på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »