Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 oktober, 2017 - 14:49
  • En missnöjd husköpare har dragit säljareninför rätta. Foto: Malin Lundberg.

Husaffär i tinget

I dag inleddes rättegången om ett köp av ett egnahemshus i Mariehamn, där köparen anser att huset var behäftat med dolda fel när det såldes.

Enligt köparen upptäckte man fuktskador som man inte hade haft anledning att förvänta sig eftersom man enligt prospektet köpte ett välskött hus, som inte var i behov av en omfattande renovering. Köparna som betalade 260.000 euro för huset yrkar på att säljaren ska återbetala 121.000 euro för de reparationer som köparen tvingats genomföra.

Säljaren anser att köparna har fått det hus man kunde färvänta sig med tanke på byggåret och hänvisar bland annat till ett besiktningsprotokoll där det framgår att livslängden för husets grundkonstruktion, från mitten av 70-talet, hade passertas och därför utgjorde ett riskmoment.

Rättegången pågår i dag och i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »