Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 augusti, 2011 - 08:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hus på landet ger tvåa i staden

Trots många nybyggen råder det fortfarande en stor efterfrågan på bostäder i Mariehamn. Många äldre par säljer sitt hus på landet med hopp om att skaffa en bekväm lägenhet i centrum i Mariehamn. Men det är inte mycket de får i utbyte för sina hus. -Ett äldre hus på landet har i dag ungefär samma marknadsvärde som en tvåa i Mariehamn, säger Markus Fellman vid Ålands Fastighetskonsult. Prisläget i Mariehamn i dag är nästan jämförbart med huvudstadsregionerna i Finland och Sverige, och trots att det byggts mycket bostäder på sistone så är efterfrågan fortfarande stor, berättar Bert Häggblom vid CityMäklaren. Cirka 100.000 euro får i dag man vara beredd att betala för en begagnad, 50 kvadratmeters lägenhet i Mariehamn, enligt Bert Häggblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »