Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 november, 2019 - 07:46Uppdaterad: onsdag, 13 november, 2019 - 11:26

Hundhämtning skäl till domstolsförhandling

I början av året hämtade en hundägare sin hund från en tidigare partner. För ändamålet ställde polisen upp med handräckning. Så långt är parterna överens.

Men när polisen, och den ägare som de biträdde, dök upp vid fastigheten för att hämta hunden så begick ägaren ett hemfridsbrott – trots att denne inte fått någon uppmaning att lämna fastigheten.

Det hävdar i alla fall den part som blev av med hunden. Polisen lyckades inte hitta något brott att utreda, och ärendet lades ned. Men när myndigheterna inte utreder ett brott så kan den som anser sig vara ett brottsoffer ta över och själv åtala. Det är vad som skett i det här fallet.

I fredags hölls ett inledande sammanträde i tingsrätten för att utröna vilket eller vilka brott man vill åtala för, och hur brottsrubriceringen i så fall ska rubriceras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »