Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 november, 2019 - 07:52Uppdaterad: torsdag, 21 november, 2019 - 09:37

Hovrätten sänkte fängelsestraff

I september i fjol dömde tingsrätten en då 32-årig man till tre års fängelse för grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri. Nu har hovrätten förkortat strafftiden till 2 år och 8 månader på grund av det tog så lång tid från handläggningstid till att domslut föll.

Mannen åtalades för att under 2008 till 2010 ha sålt elektronikvaror på nätet som härstammade från betalningsmedelsbedrägerier. Varorna hade enligt åtalet sålts för cirka 600.000 euro, fördelat på drygt 400.000 euro och drygt 1,7 miljoner kronor. Åtalspunkten grovt skattebedrägeri handlade om att mannen låtit bli att betala 90.000 euro i skatt genom att ge myndigheterna oriktiga uppgifter. Utöver fängelsestraffet dömdes mannen också till att betala tillbaka den ekonomiska vinning som de fick av brotten till staten.
I målet dömdes också en kvinna för medhjälp till grov penningtvätt och för medhjälp till grovt skattebedrägeri. Hennes straff blev 50 dagsböter på sammanlagt 300 euro. I hennes fall förkastar hovrätten åtalen på grund av att det inte är styrkt att hon har haft uppsåt till att begå medhjälp till de grova brott som avses i åtalet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »