Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 april, 2018 - 15:42Uppdaterad: onsdag, 11 april, 2018 - 16:04
  • Hovrätten ändrar inte tingsrättens dom i tvisten mellan Skarp Holding och Ålands bygg. Arkivfoto: Bengt Hannus.

Hovrätten ändrar inte dom i byggtvist

Åbo hovrätt ändrar inte tingsrättens dom i fallet mellan Skarp Holding och Ålands bygg.

Tvisten gäller det så kallade Fejahuset som Ålands bygg uppfört och som Skarp Holding anser att har många fel och brister, varför man yrkade på en dryg halv miljon euro i skadestånd.
I tingsrätten slogs det fast att Ålands Bygg ska ersätta Skarp Holding med sammanlagt 23.500 euro för avsaknad av brandsektionering, bristande ljudisolering och kreditering för WC och kök. Till övriga delar förkastade tingsrätten åtalet och dömde Skarp Holding att erlägga Ålands Byggs rättegångskostnader som uppgick till drygt 147.000 euro.
I och med att hovrätten nu kommit fram till att man inte ändrar någonting i tingsrättens dom så ska Skarp Holding också betala Ålands byggs rättegångskostnader i hovrätten. De uppgår till 30.000 euro exklusive moms.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »