Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 januari, 2018 - 06:18Uppdaterad: onsdag, 17 januari, 2018 - 07:53
  • Hotell Pommern. Foto: Albin Dahlin

Hotellövernattningarna ökade i fjol

212.800 hotellövernattningar gjordes på Åland förra året och det är en ökning om närmare tre procent jämfört med 2016. Det visar ny statistik från Åsub.

De finländska gästernas övernattningar ökade mest, med fyra procent. Svenskarnas ökade med två procent och det gjorde också övriga nationaliteters övernattningar. Tyska turister stod för den största ökningen och ryska turister för den största minskningen under året.
Siffrorna för 2017 baseras på uppgifter för 15 hotell. 76 procent av övernattningarna gjordes på hotellen i Mariehamn och 24 procent på landsbygden och i skärgården. Juli var den enda enskilda månaden som hotellen på landsbygden och i skärgården hade den största andelen av övernattningarna, nästan 32 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »