Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 september, 2019 - 10:40Uppdaterad: tisdag, 10 september, 2019 - 10:41
  • John Holmberg. Arkivfoto: Nina Smeds.

Holmberg kandiderar till lagtinget - “skaffar virtuell regnrock”

Det står nu klart att liberalen John Holmberg ställer upp för omval till lagtinget den 20 oktober. Han har tidigare sagt sig vara tveksam till att kandidera.

-Min tvekan har legat i den dysfunktionella oenighet politiken många gånger befinner sig i samt det dike som stundtals verkar bli allt djupare mellan opposition och regeringsblock. Jag kommer, om jag blir invald, att fortsätta jobba för ett bättre samarbetsklimat, skriver John Holmberg nu i ett pressutskick.

Han skriver även att han kommer “att skaffa sig en virtuell regnrock som står emot åsiktspiskor”, som enligt honom är förödande för kloka beslut.

I lagtinget vill John Holmberg bland annat arbeta för ett livskraftigt åländskt näringsliv, färre kommungränser samt förebyggande friskvård för alla invånare. Han ställer inte upp i kommunalvalet, vilket han motiverar med att lagtingsarbetet går ut på att arbeta för hela Ålands bästa.

-Jag väljer därför att inte kandidera i kommunalvalet för att undvika situationen att sitta på dubbla stolar, skriver John Holmberg.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »