• John Holmberg. Arkivfoto: Nina Smeds.
Publicerad: tisdag, 10 september, 2019 - 10:40, uppdaterad: tisdag, 10 september, 2019 - 10:41

Holmberg kandiderar till lagtinget - “skaffar virtuell regnrock”

Det står nu klart att liberalen John Holmberg ställer upp för omval till lagtinget den 20 oktober. Han har tidigare sagt sig vara tveksam till att kandidera.

-Min tvekan har legat i den dysfunktionella oenighet politiken många gånger befinner sig i samt det dike som stundtals verkar bli allt djupare mellan opposition och regeringsblock. Jag kommer, om jag blir invald, att fortsätta jobba för ett bättre samarbetsklimat, skriver John Holmberg nu i ett pressutskick.

Han skriver även att han kommer “att skaffa sig en virtuell regnrock som står emot åsiktspiskor”, som enligt honom är förödande för kloka beslut.

I lagtinget vill John Holmberg bland annat arbeta för ett livskraftigt åländskt näringsliv, färre kommungränser samt förebyggande friskvård för alla invånare. Han ställer inte upp i kommunalvalet, vilket han motiverar med att lagtingsarbetet går ut på att arbeta för hela Ålands bästa.

-Jag väljer därför att inte kandidera i kommunalvalet för att undvika situationen att sitta på dubbla stolar, skriver John Holmberg.

 

 

 

Fler Nyheter

Torskforskningprojekt startar första mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Mellan första mars och sista december i år kommer landskapet bedriva ett vetenskapligt forskningsprojekt om torsk i Ålands hav i samarbete med Naturresursinstitutet, LUKE, och åländska yrkesfiskare. Det beslutade näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) vid en enskild föredragning i fredags.

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.