Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 augusti, 2019 - 14:42Uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2019 - 14:43

Höll hundar uppbundna i trädgård – ÅMHM inspekterade

En hundägare höll sina hundar uppbundna i sin trädgård och en anmälan om brister i djurhållningen inkom till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, i slutet av maj.

Myndigheten utförde en inspektion och en inspektionsprotokoll med hörande skickades till hundägaren. Vid en uppföljande inspektion i mitten av juni visade det sig att bristerna inte var åtgärdade. Hundägaren förbjöds därmed att hålla sina hundar uppbundna på det viset han gjorde.

I slutet av juli meddelar hundägaren ÅMHM att han har satt upp nät runt altanen och inte längre höll hundarna uppbundna i trädgården.

Efter tre oanmälda kontroller kunde ÅMHM konstatera att de brister som tidigare uppdagats var åtgärdade och ärendet avslutades utan vidare åtgärder.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »