Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 december, 2011 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:19

Hojar vill utreda fler fasta förbindelser

-Inte bara fantasiprojekt utan beslutsunderlag för framtiden. Så kommenterar Otto Hojar de utredningar som han gjort och framöver ska göra om fasta förbindelser mellan Åland och riket. Otto Hojar är fullmäktigeledamot i Föglö och turistföretagare, och har nyligen fått Föglö kommun med i ett projekt som ska utreda vad en bilväg mellan Nådendal och Mariehamn kan kosta. Föglö kommun satsar 5.000 euro i nästa års budget på det här kommunikationsprojektet. Tidigare har Otto Hojar velat utreda en järnväg från Sverige till Finland, via Åland, men landskapet tillät inte att han ändrade det ursprungliga projektet som var att göra en affärsplan för Föglötunneln. År 2009 fick Hojars turistföretag Visit.ax 70.000 euro för att göra en affärsplan för byggandet och drivandet av en tunnel till Föglö. Drygt 50.000 av de pengarna betalades ut och resulterade i en affärsplan för en Föglötunnel. -Det blev en affärsplan ur ett mindre perspektiv som bara har Föglö som fokus, säger Otto Hojar. Planen lämnades in i september och har inte ännu behandlats politiskt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »