Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2019 - 17:05Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2019 - 17:34
  • Nina Sandberg från utskottet för välfärd i Nordiska rådet. Foto: Victor Enberg.

"Hög sysselsättning är viktig för välfärden i Norden"

Nordiska rådets välfärdsutskott har under de senaste dagarna besökt Åland och bland annat bekantat sig med Ungdomshuset Boost och integrationsprojektet En säker hamn.

Nina Sandberg från utskottet för välfärd i Nordiska rådet arbetar bland annat med att få fler invandrarkvinnor ut i arbetslivet.

- För välfärden i Norden är det viktigt med en hög sysselsättning i arbetslivet. Vi har i dag bekantat oss med projektet En säker hamn och berättat för dem hur viktigt det är att rikta ett speciellt fokus till kvinnorna, säger Sandberg.

Representanterna har under besöket rest genom skärgården till Mariehamn.

- De olika utskotten har alltid sommarmöten där de kombinerar arbetet med att besöka olika delar i Norden där de bekantar sig med utskottets specialområden på de olika platserna, säger Tony Wikström från Ålands delegation i Nordiska rådet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »