Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2018 - 12:23Uppdaterad: måndag, 15 januari, 2018 - 12:24

Hfd avslår besvär om skogsavverkning

Högsta förvaltningsdomstolen, Hfd, avslår ett besvär som gäller skogsavverkning i Saltvik. I december 2016 avslog landskapsregeringen en anhållan om förnyelseavverkning eftersom det berörde en förkastning som enligt landskapsförordningen om skogsvård är en biotop som är viktig för skogens biologiska mångfald.

Inom området finns också de fridlysta växterna lind och tibast. Landskapsregeringen konstaterade att förkastningen ska sparas enligt den skogsbruksplan som finns för fastigheten.

I besväret yrkades att beslutet ska upphävas eller att landskapsregeringen löser in virket för det aktuella området samt tillväxt för 30 år. Det yrkandet avvisar Hfd som också i övrigt avslår besvären med hänvisning till landskapslagen om skogsvård. Dessutom påpekas att besvären gäller ett område på 0,8 hektar vilket kan anses som ringa i förhållande till hela förnyelseplanen som gäller 6,4 hektar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »