Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juni, 2010 - 08:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Het riksdagsdebatt om lotterilagen

Riksdagen har behandlat lotterilagens första del. Ärendet är av stort intresse för Åland eftersom ändringar i lotterilagen kan ha återverkningar på PAF och dess möjligheter att tillhandahålla penningspel på Internet. I regeringens proposition sägs att man vill behålla nuvarande situation och det rådande rättsläget, inte försöka förhindra eller begränsa PAF:s verksamhet. Riksdagsledamot Elisabeth Nauclér är nöjd med grundlagsutskottets utlåtande, men nu har förvaltningsutskottet kommit med ett betänkande som kan tolkas stå i strid med grundlagsutskottets utlåtande. -Att i lagtexten direkt skriva in vad som får finnas i åländska publikationer och på åländska lotteriwebbplatser är en helt ny lagstiftningsteknik. Om en motsvarande skrivning skulle finnas i en landskapslag är jag ganska säker på att den skulle skickas till högsta domstolen för utlåtande om Åland verkligen hållit sig inom sitt lagstiftningsområde, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »