Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 oktober, 2021 - 06:07Uppdaterad: måndag, 18 oktober, 2021 - 06:48
  • Laura Hellsten. Foto: Kavilo photography

Hellsten får Donnerska institutets forskarpris

Teologie doktor, ålänningen Laura Hellsten, tilldelas Donnerska institutets forskarpris år 2021 för sin doktorsavhandling i teologisk etik och religionsfilosofi vid Åbo Akademi.

Hellstens forskning fokuserar på relationen mellan dans och västerländsk kristendomsförståelse i tidigare teologisk, religionsvetenskaplig, dans- och kulturhistorisk samt antropologisk forskning. Hellstens doktorsavhandling är en av sju forskningspublikationer som nominerades för Donnerska institutets forskarpris. Forskarpriset på 5000 euro har sedan 2010 årligen tilldelats en framstående religionsforskare vid ett nordiskt universitet.
– Att ge sig in på ett outforskat område och dessutom med viljan att lägga en kreativ och kritisk prägel på forskningen för att skapa något nydanande är inte en speciellt lätt eller tydlig väg att vandra. Det är därför oerhört skönt när någon ser det jag skapat och lyfter fram betydelsen, säger Hellsten i ett pressmeddelande från Stiftelsen för Åbo Akademi.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »