Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 april, 2021 - 06:12Uppdaterad: måndag, 12 april, 2021 - 10:58

En hel del stök för polisen

Under de senaste dagarna har polisen fått avstyra en hel del bråk och de har även tagit hand om aggressiva personer.

Under natten mellan torsdag och fredag förra veckan blev polisen kallade till en hemmafest i Hammarland. Där skulle en person ha blivit misshandlad av en annan person. Den som blev misshandlad togs omhand av ambulanspersonal. Lite senare samma natt var det mer stök vid samma adress. Då var det en person som hade blivit hotad av en annan person. Det blev en anmälan om olaga hot och polisen utreder ärendet.

Följande natt kom en anmälan om bråk i ett lägenhetshus i Mariehamn. Anmälaren hade fått påhälsning av en granne som inte var välkommen. Det ovälkomna besöket slutade till sist i en mindre brottningsmatch, där anmälaren erhöll skador. Brottsanmälan registrerades och ärendet utreds som misstänkt misshandel.

Från ett annat lägenhetshus kom en anmälan om högljutt gräl. I lägenheten påträffas en ung person och dennes förälder. Polisen kunde medla med familjen. Eftersom den unga personen var berusad upprättades även en barnskyddsanmälan.

Och till sist, under natten mellan lördag och söndag fick polisen rycka ut akut till en pågående händelse på landsbygden där det anmäldes om en aggressiv och våldsam person. Polispatruller kunde snabbt ta sig till platsen och avbröt händelsen. Polisen registrerade en brottsanmälan och utreder nu misstänkta fall av olaga hot, skadegörelse och misshandel. Den misstänkte greps på platsen i väntan på förundersökningsåtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »