Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 mars, 2011 - 07:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Hård konkurrens om sommarjobb

Rekordmånga ungdomar konkurrerar om sommarjobben i år. Det visar den rundfrågning Ålands Radio har gjort. Både på varuhuset Zeipels och Citylivs i Mariehamn har man fått in ovanligt många ansökningar samtidigt som de flesta sommarjobben redan är upptagna av sådana som tidigare jobbat där. På Zeipels har Susanne Fagerström en hel pärm med ansökningar till 2-3 lediga platser. -De ivrigaste började söka redan i december, berättar Magnus Karlsson på Citylivs som har drygt 40 sökande till 3-4 lediga platser. Också på Mariehamns stads markavdelning har man många sökande, ett 60-tal, att välja mellan, berättar stadsträdgårdsmästare Anne Nordblom. Hon är noga med att alla som sökt också får ett besked. Det kan däremot Susanne Fagerström på Zeipels inte lova. -De är för många i år helt enkelt, säger hon och uppmanar ungdomarna att själva höra efter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »