• Mia Hanström är bl a verksamhetsledare för ABF. Arkivbild
Mia Hanström
Mia Hanström om anklagelserna, del 1 (lång version från Åland idag)
Mia Hanström om anklagelserna, del 2 (lång version från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 19 februari, 2019 - 16:51, uppdaterad: tisdag, 19 februari, 2019 - 17:33

Hanström förklarar kostnader

Mia Hanström, verksamhetsledare för SKUNK och ABF Åland, och även styrelseordförande för Ålands radio och tv har på sociala medier blivit ifrågasatt på grund av sina roller i många föreningar.

Ålands radio har tagit en närmare titt på Skunks senaste års redovisning. År 2017 redovisade Skärgårdens ungdomars intresseorganisation Skunk för 6 betalande medlemmar, idag är det enligt verksamhetsledaren Mia Hanström 30 betalande medlemmar. Ändå har föreningen en budget på 120.000 euro. Av det går 100.000 till administrativa kostnader, där verksamhetsledaren Hanström får 27.000 och ungdomscoachen Joanna Rengel får 54.000 euro.

- Det är inte medlemsavgifterna som är det viktigaste. Att Skunk finns är att man såg att det finns en orättvis regional fördelning av resurserna och vi har som uppdrag att resa runt i skärgården och göra aktiviteter för ungdomar och hitta olika finansieringsalternativ för att göra olika projekt, säger Hanström.

Fler Nyheter

Ålänning befälhavare på Viking Sky

Ålänningen Bengt-Owe Gustafsson är befälhavare på kryssningsfartyget Viking Sky som har haft många av världens blickar riktade mot sig under helgen.

Välbesökta litteraturdagar

Mariehamns litteraturdagar, som pågått hela veckoslutet blev en framgång publikmässigt.

Många sökte krisstöd för skördeskador

I fredags gick ansökningstiden för landskapsstöd för skördeskador 2018 ut. Över 120 jordbrukare ansökte.

"Det ska inte få hända"

Det ska inte få hända, säger PAF om den bugg som lät kunder spela på bolagets hemsida trots att de valt att blockera sig själva med en annan webbtjänst.

Singelolycka i Lemland, gripanden i hamnen

En singelolycka inträffade i Lemland under natten till lördag. Då polisen kom till olycksplatsen kunde föraren inte redogöra för vad som hade hänt...

Deklarationerna ska bli enklare enligt tullchef

Tullchef Eva Enges intervjuas av Nina Smeds:
Det nya förtullningssystemet som ska träda i kraft 2020 är inte klart ännu, säger tullchef Eva Enges vid Mariehamns tull med anledning av de åländska företagarnas oro för att det ska bli krångligt och dyrt. Därför finns det inga exakta uppgifter om slutresultatet.

Ny upptäckt: Stenåldersålänningar odlade

Stenåldersålänningarna låg i framkant som odlare och kanske även ölbryggare. Det visar en upptäckt gjord av forskare på Helsingfors universitet, som Hufvudstadsbladet rapporterar om.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Johanna Fogelström-Duns och Benjamin Sidorov om de fördubblade missnöjesanmälningarna:
Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Inbrott på ÅMHM

Natten till i dag har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft inbrott.