Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 februari, 2019 - 16:51Uppdaterad: tisdag, 19 februari, 2019 - 17:33
  • Mia Hanström är bl a verksamhetsledare för ABF. Arkivbild

Hanström förklarar kostnader

Mia Hanström, verksamhetsledare för SKUNK och ABF Åland, och även styrelseordförande för Ålands radio och tv har på sociala medier blivit ifrågasatt på grund av sina roller i många föreningar.

Ålands radio har tagit en närmare titt på Skunks senaste års redovisning. År 2017 redovisade Skärgårdens ungdomars intresseorganisation Skunk för 6 betalande medlemmar, idag är det enligt verksamhetsledaren Mia Hanström 30 betalande medlemmar. Ändå har föreningen en budget på 120.000 euro. Av det går 100.000 till administrativa kostnader, där verksamhetsledaren Hanström får 27.000 och ungdomscoachen Joanna Rengel får 54.000 euro.

- Det är inte medlemsavgifterna som är det viktigaste. Att Skunk finns är att man såg att det finns en orättvis regional fördelning av resurserna och vi har som uppdrag att resa runt i skärgården och göra aktiviteter för ungdomar och hitta olika finansieringsalternativ för att göra olika projekt, säger Hanström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »