Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 december, 2018 - 11:40Uppdaterad: måndag, 17 december, 2018 - 17:22
  • Susanne Broman, verksamhetsledare Ålands handikappförbund. Foto: Tomas Tornefjell

Handikappförbundet ser brister hos ÅHS

Ålands handikappförbund har skickat en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen där man lyfter fram sina önskemål gällande den service som ÅHS erbjuder förbundets 4.500 medlemmar.

I skrivelsen lyfter man bland annat fram läkarbristen på Åland, de bristande resurserna inom psykiatrin och vad man upplever som vattentäta skott mellan den psykiatriska och den somatiska vården.

-Vi ser också brister inom rehabiliteringen och att servicen inom hjälpmedelsavdelningen har försämrats. Det säger Handikappförbundets verksamhetsledare Susanne Broman.

Handikappförbundet har en tät dialog med ÅHS och förbundets förhoppning är att verksamheten vid ÅHS ska utvecklas så att den lever upp till det som står i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »