Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juli, 2020 - 07:54

En handfull förare döms i trafiken

Fem olika personer döms av Ålands tingsrätt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

En man i 40-årsåldern döms till totalt 1.495 euro i böter efter att ha kört 137 kilometer i timmen på en 70-begränsad sträcka i Jomala Björsby.

En kvinna i 60-årsåldern döms till totalt 2.030 euro i böter för att ha gjort en farlig omkörning när hon fick en motorcyklist i möte på Nya Godbyvägen i Jomala.

En man i 20-årsåldern döms till 700 euro i böter efter att på samma väg ha korsat en spärrlinje vid en omkörning och hållit en hastighet upp mot 140 kilometer i timmen. En annan man i samma ålder får betala 1.100 euro efter att han, på samma vägsträcka, hållit minst 129 kilometer i timme på det 70-begränsade vägavsnittet.

En tredje man i 20-årsåldern döms till böter på totalt 240 euro sedan han hållit 67 kilometer i timmen på en 30-sträcka i Mariehamn samt kört med ett fordon som uppvisade flera brister, bland annat två undermåliga däck.

Samtliga dömda ska också betala brottsofferavgift på 80 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »