• Arkivfoto, Ida Jansson
Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 06:02

Händelserik helg för polisen

Polisen hade en händelserik helg. På fredag eftermiddag bistod man ambulansen i ett uppdrag gällande fara för liv och hälsa. Man ryckte även ut till en mindre trafikolycka på Västra utfarten där två personbilar sammanstött och en förare fördes till akuten för observation. Senare på fredagen greps en man för störande beteende efter att ha uppehållit trafik på en av huvudvägarna och kastat is och snö mot fordon som inte stannat.
Man grep också en förare misstänkt för grovt rattfylleri och som bedömdes kunna utgöra en fara för sig själv. Under natten till lördagen ingrep man vid två hemmafester, ett bråk i en matkö på Nygatan, och tog vara på en berusad man i ett trapphus på Skarpansvägen då denne inte bedömdes kunna ta hand om sig själv. Sjöbevakningen avvärjde också ett alkoholrelaterat familjegräl på Kökar. Natten till söndagen var däremot förhållandesvis lugn.

Fler Nyheter

Hamnbolaget ser positivt på framtiden

Roger Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns Hamn AB gjorde ett resultat på drygt 250 000 euro under 2018. Det framgår av årsberättelsen. Styrelsens ordförande Roger Jansson är nöjd...

Rattfyllerist och fortkörare

I dag stannade polisen en personbil på Sundsvägen i Sund som framfördes i en hastighet av 112 kilomter per timmme på en sträcka där högsta tillåta...

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Åland ska lämna B7-samarbetet

Kanslihandläggare Marcus Åkerblom intervjuas av Felix Quarnström:
Åland ska lämna B7-samarbetet. Det säger Marcus Åkerblom , kanslihandläggare på landskapets enhet för rättsliga och internationella frågor.

Grovt skattebedrägeri i rätten

Felix Quarnström rapporterar:
Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

Löfström andra viceordförande i sin riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till andra viceordförande i Svenska riksdagsgruppen där Svenska Folkpartiet och den åländska ledamoten ingår.

Töftölinjens färja ersätts med mindre tonnage

Töftölinjens ordinarie vajerfärja med 100 tons kapacitet tas ur trafik för planerat underhåll i morgon, onsdag preliminärt fram till den 30 april.

TV-störningar på grund av servicearbete nattetid

På grund av servicearbeten hos underleverantör kommer det att förekomma störningar och kortare avbrott på Yles TV-kanaler (både SD- och HD-kvalitet)...

Språkforskare prisbelönas av kulturstiftelsen

Eva Sundberg och Ralf Svenblad som båda utforskat och dokumenterat åländskt språkbruk tilldelas Ålandsbankens kulturpris av Ålands kulturstiftelse.