• Arkivfoto, Ida Jansson
Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 06:02

Händelserik helg för polisen

Polisen hade en händelserik helg. På fredag eftermiddag bistod man ambulansen i ett uppdrag gällande fara för liv och hälsa. Man ryckte även ut till en mindre trafikolycka på Västra utfarten där två personbilar sammanstött och en förare fördes till akuten för observation. Senare på fredagen greps en man för störande beteende efter att ha uppehållit trafik på en av huvudvägarna och kastat is och snö mot fordon som inte stannat.
Man grep också en förare misstänkt för grovt rattfylleri och som bedömdes kunna utgöra en fara för sig själv. Under natten till lördagen ingrep man vid två hemmafester, ett bråk i en matkö på Nygatan, och tog vara på en berusad man i ett trapphus på Skarpansvägen då denne inte bedömdes kunna ta hand om sig själv. Sjöbevakningen avvärjde också ett alkoholrelaterat familjegräl på Kökar. Natten till söndagen var däremot förhållandesvis lugn.

Fler Nyheter

ÅF stöder Löfström

Ålands framtid ställer sig bakom den sittande riksdagsledamoten Mats Löfström inför riksdagsvalet den 14 april. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Pollensäsongen lindrigare än förra året

Agneta Ekebom, biolog på polynologiska laboratiet vid naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
Årets pollensäsong blir relativt tidig men troligtvis lindrigare än förra året. Björken blommar kraftigt vartannat år och 2018 var ett år med kraftig blom.

Polisen stoppade drogpåverkad

Under onsdagskvällen och natten till torsdag rapporterar polisen om följande.

Finström önskar seniorboende

Kommunstyrelsen i Finström beslöt på sitt senaste möte att man ska annonsera efter utomstående aktörer som ska bygga ett seniorboende på den gamla dagistomten i Godby, som är i anslutning till äldreboendet Rosengård.

Ekonomiska överenskommelsen godkänd i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om beslutet:
Igår klubbades den ekonomiska uppgörelsen mellan Åland och riket i riksdagen som ett av de sista ärendena under dagen.

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentariker Nils Torvalds, Hans-Erik Eker från Transmar och Åland Posts Jonas Back
EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Vinden ställer till det i skärgårdstrafiken

Ålandstrafiken meddelar att dagens hårda vind ställer till det en del för m/s Gudingen och m/s Odin idag.

Lärarna respekteras på Åland

Lärarna Mikael Virta och Gustav Rask
Situationen för de åländska lärarna är bra, säger lärarna Mikael Virta och Gustav Rask som arbetar i Kyrkby högstadieskola. Debatten om situationen i skolan har gått het den senaste tiden men det är inte synd om lärarna, säger Mikael Virta.

Lemland vill ha större daghem

Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland
Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.