• Arkivfoto, Ida Jansson
Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 06:02

Händelserik helg för polisen

Polisen hade en händelserik helg. På fredag eftermiddag bistod man ambulansen i ett uppdrag gällande fara för liv och hälsa. Man ryckte även ut till en mindre trafikolycka på Västra utfarten där två personbilar sammanstött och en förare fördes till akuten för observation. Senare på fredagen greps en man för störande beteende efter att ha uppehållit trafik på en av huvudvägarna och kastat is och snö mot fordon som inte stannat.
Man grep också en förare misstänkt för grovt rattfylleri och som bedömdes kunna utgöra en fara för sig själv. Under natten till lördagen ingrep man vid två hemmafester, ett bråk i en matkö på Nygatan, och tog vara på en berusad man i ett trapphus på Skarpansvägen då denne inte bedömdes kunna ta hand om sig själv. Sjöbevakningen avvärjde också ett alkoholrelaterat familjegräl på Kökar. Natten till söndagen var däremot förhållandesvis lugn.

Fler Nyheter

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.