Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 maj, 2020 - 06:08

Hammarland vill få ner skolskjutskostnader

Kommunstyrelsen i Hammarland har tillsatt en arbetsgrupp för att utreda hur man i framtiden ska kunna minska utgifterna för skolskjutsar.

Avsikten är att redan i höst börja planera upplägget av upphandlingarna för skolskjuts åren 2021-2022, och att då hitta sätt att kontra den kostnadsökning som nu äger rum.
Konkreta åtgärder som föreslagits är bland annat att bjuda ut körningarna som en totalentreprenad där utförarna själva får komma med förslag på hur körningar kan ordna skolskjutsar, att hitta sätt att samordna körningar och skoltider så att de överensstämmer mellan låg- och mellanstadiet samt med matartrafiken, för vilken man får stöd för landskapsregeringen, och att erbjuda föräldrar som kör sina barn till skolan kilometerersättning.
Man har även informerat skolnämnden om att kommunstyrelsen vill ta del av de anbud som kommit in för läsåret 2020-2021, innan skolnämnden ges rätt att anta ett anbud.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »