Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 11:34Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 12:15

Hälsokommunikatörer kan hjälpa med språk

- Ingen har under pandemin kontaktat mig i egenskap av samhälls- och hälsokommunikatör, det kunde göras mer reklam om att vi finns. Det säger Alina Penca som är en av dem som 2019 utbildades till samhälls- och hälsokommunikatör inom EU- projektet En säker hamn.

Personerna som utbildades hade bott på Åland ett tag och behärskar svenska men har ett annat modersmål. De kan på uppdrag ge information i dialogform till nyinflyttade på Åland med samma modersmål.
Tanja Eklöw och Helena Flöjt-Josefsson som arbetade med projektet En säker hamn berättar för Ålands Radio att samhälls- och hälsokommunikatörerna finns kvar trots att projektet En säker hamn är nerlagt. Idag når man samhälls- och hälsokommunikatörerna via informationskontoret Kompassen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »