Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 06:08Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 07:53
  • Lantrådet Katrin Sjögren, som var en av de medverkande i samtalet, menar att vi står inför en rad med utmaningar när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågor. Arkivfoto: Jonathan Borg.

”Hållbarhetsfrågor behöver inte vara komplicerade”

Emmausfestivalen inleddes på torsdagen med ett panelsamtal kring initiativet bärkraft. Miljö- och hållbarhetsfrågor stod på agendan.

Lantrådet Katrin Sjögren, som var en av de medverkande i samtalet, menar att vi står inför en rad med utmaningar. Speciellt i och med att det tidigare rapporterades om att ålänningarna gör störst koldioxidavtryck kopplat till hushållet i hela EU.

- Det gäller att elförsörjning och värmning av hus sker på ett hållbart sätt, säger hon.

En annan deltagare i panelsamtalet var Optinovas VD Anders Wiklund som menar att det måste finnas fler ledare i samhället som förstår vikten av hållbarhet. Effektivisering av beslut är något han även tycker att behöver jobbas på.

- Jag hoppas att vi kan ta snabba beslut så att vi också gör misstag och lär oss av dem. Hellre det än att vi sitter och väntar på saker och ting. Många frågor behöver inte vara så komplicerade, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »