Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 september, 2019 - 10:19Uppdaterad: måndag, 16 september, 2019 - 12:10
  • Hovrätten anser att Ålands tingsrätt handlat korrekt. Foto: Markus Koljonen, Wikimedia Commons.

Häktad kokainsmugglare får nobben av hovrätten

Åbo hovrätt förkastar en klagan från den man som i juli dömdes i Ålands tingsrätt för grovt narkotikabrott och smuggling.

Mannen, som är i 30-årsåldern, häktades och hölls frihetsberövad i nästan två månader, innan han dömdes till tre års fängelse. I väntan på att straffet inleds är häktningsbeslutet i kraft.

Mannen inkom med ett besvär till hovrätten, eftersom han hävdar att han inte kände till att det fanns kokain i den bil han hyrt för att ta sig med färjan från Grisslehamn till Eckerö. Fängelsestraffet ska därför dömas ut villkorligt menar mannen, som också anser att häktningen är oskälig.

Det anser däremot inte hovrättens åklagare, som har yrkat på att klagan förkastas som ogrundad. Mannen har ingen stadigvarande bostad i Finland och rätten menar att det därför finns risk för att han lämnar landet för att hålla sig undan straff. Häktning är lagligt i fall där ett ovillkorligt fängelsestraff på två år eller längre har utdömts.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »