• Bert Häggblom. Foto: Arkivfoto.
Bert Häggblom intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 16:51, uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 16:56

Häggblom kräver LR:s avgång

- Beslutet strider mot grundlagen och är såpass allvarligt att landskapsregeringen inte kan sitta kvar. Det säger Bert Häggblom, partiordförande Obunden Samling, om landskapsregeringens beslut att sparka Jarl Danielsson som ordförande för Paf eftersom han i egenskap av kommunstyrelsens ordförande i Vårdö verkat för att kommunen inte ska ta emot flyktingar med hänsyn till ekonomin.

Fler Nyheter

Ålands första plaststrategi är här

Direktsändning från presentationen av plaststrategin (från Åland idag)
En tydligare och mer stringent strategi med färre ord och fler ska än bör. Så beskriver mijöminister Camilla Gunell (s) den plaststrategi som landskapsregeringen nu har antagit, jämfört med förslaget som var på remissrunda.

Ömsens bolagsstämma blev händelsefattig

Dan-Erik Woivalin:
Ömsens bolagstämma idag blev förhållandevis händelsefattig och inga av de på förhand föreslagna besluten ifrågasattes. Lilly-Ann Forsbom, Carin...

Kartering av marina miljöer skyddar växtarter

Henna Rinne:
För att skydda olika marina växter måste man kartlägga deras habitat och sedan 2016 har det pågått en kartläggning av de marina miljöerna på Åland i samarbete mellan landskapsregeringen, Åbo Akademi och Geologiska Forskningscentralen.

"Kritik mot Viking Lines resultat skjuter över målet"

Vi hör Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist:
Kritiken i media mot Viking Lines resultat skjuter över målet. Det sa Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist under sitt inledningstal vid dagens bolagsstämma.

Finansministern förvånad över ÅD:s beslut

Mats Perämaa:
-Extraanslag ingår i vårt ekonomiska system och jag tycker Ålandsdelegationen kunde ha kommit till ett annat beslut, men nu är situationen som den är...

Totalt eldningsförbud utfärdat

Från och med i dag råder det skogsbrandsvarning på Åland.

Jomala: Skattedeklarationsblanketterna kan vara fel

Jomala kommun har fått information från flera invånare om att de förhandsifyllda skattedeklarationerna innehåller felaktiga uppgifter om hemort för personer som har postort/postkod Mariehamn trots att man bor i Jomala.

Skarven tillbaka fredag morgon

M/S Skarven har nu lämnat varvet i Tykö, det meddelar landskapsregeringen.

Fortsatt pressat för Viking Line

Den hårda konkurrensen mellan rederierna innebar ett fortsatt pressat läge för Viking Line så här långt 2019, visar verksamhetsöversikten.