Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2019 - 09:01
  • Camilla Gunell är besviken över takten på EU:s hållbarhetsarbete. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Gunell talade hållbarhet i Bryssel

Närings- och miljöminister Camilla Gunell (s) besökte Bryssel förra veckan och talade vid Regionkommitténs konferens med företrädare för lagstiftande regioner. Hon lyfte utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland, nätverket Bärkraft.ax och pilotprojektet Smart Energy Åland där Åland fungerar som testplattform för energilösningar inom förnyelsebar energi.

-Jag är besviken på hur långsamt arbetet för en hållbar framtid går på EU-nivå. Det är bra att det snart är val och att nya ivriga parlamentariker och kommissionärer driver på klimatarbetet. Institutionerna verkar sakna en tydlig struktur för hur de ska arbeta med FN:s hållbarhetmål och de saknas en gemensam metod för implementering. Även om Åland är litet är vi ett gott exempel på hur arbetet kan ske i praktiken, och det var glädjande att se att det finns ett intresse för vad vi gör. Om Åland kan vara ett inspirerande exempel för beslutsfattare på EU-nivå är vi glada för det, sade vicelantråd Camilla Gunell efter konferensen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »