Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 november, 2016 - 10:25Uppdaterad: måndag, 21 november, 2016 - 12:07
  • Camilla Gunell och Roger Nordlund prisas för sina insatser för svenskan i Finland. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Gunell och Nordlund får folktingsmedalj

Vice lantrådet Camilla Gunell och lagtingsledamoten Roger Nordlund tilldelas Folktingets förtjänstmedaljer på fredag.

Medaljerna delas årligen ut på Svenska dagen till personer som gjort en betydande personlig insats i arbetet för den svenskspråkiga befolkningen och den svenska kulturen i Finland.

I motiveringarna nämns bland annat att Camilla Gunell har ett brett kontaktnät med finska och nordiska politiker och att hon målmedvetet lyft fram språkfrågorna, bland annat genom att ingå i arbetsgruppen som tog fram Finlands första nationalspråksstrategi och genom att leda det åländska språkrådet. Roger Nordlund får priset för att han konsekvent lyft upp de svenska frågorna och att han under sin långa politikerbana verkat som brobyggare mellan statsmakterna i Finland och i Sverige och bidragit till ökad förståelse för svenskans ställning på Åland och i Svenskfinland.

Totalt får 16 personer i landet Folktingets förtjänstmedalj i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »