Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 december, 2019 - 16:50

Gunell ifrågasatte Centerns objektivitet i tunnelprojekt

Hurdan relation har Centern och regeringsblocket till tunnelprojektören FS-links eftersom FS-links är de enda som hörts i finans- och näringsutskottet angående kortrutten undrade Camilla Gunell (S) i dag när lagtinget diskuterade utskottets utlåtande över budgetförslaget för 2020.

-Varför hördes inte entreprenörerna som ska bygga eller anskaffa färja, frågade hon.

Utskottets ordförande Jörgen Pettersson (C ) svarade att man inte hörde FS-links om själva tunnelprojektet utan hur man kan gå vidare i upphandlingen.

-Det förefaller för många i samhället och lagtinget att relationen mellan Centern och FS-links inte är så objektiv som i relationen till de andra entreprenörerna, sade Camilla Gunell och avser bland annat att Centerns partisekreterare har familjeband till en av ägarna i FS-links.
De andra entreprenörerna är involverade i kortruttsprojektet som landskapsregeringen nu vill riva upp och Jörgen Pettersson menade att det inte kändes nödvändigt att ta upp det som inte hade ett brett folkligt stöd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »