Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 februari, 2019 - 11:19Uppdaterad: onsdag, 13 februari, 2019 - 14:38
  • En arbetsgrupp ska lösa trafikfrågorna för den nya skärgårdskommunen. Arkivbild: Hasse Persson-Bru.

Grupp ska lösa trafikfrågor i nya skärgårdskommunen

Landskapsregeringen börjar idag arbeta på trafiklösningar för de fem skärgårdskommunerna som ska bli en. Arbetet kommer att ske i en grupp som består av både ministrar och tjänstemän.

I gruppen ska skärgårdskommunernas kommundirektörer, infrastrukturminister Mika Nordberg, kansliminister Nina Fellman, utbildningsminister Tony Asumaa och tjänstemän från infrastrukturavdelningen ingå.

– För ett par månader sen konstaterade vi måste börja jobba med skärgårdskommunerna tillsammans med infrastrukturavdelningen och landskapet för att hitta en trafiklösning för den nya kommunen, i kommunutredningen påpekas att vi måste hitta en lösning för en decentraliserad kommun som inte nödvändigtvis har ett centrum utan flera, säger Nina Fellman.

Idag möts man internt på landskapet för att sätta upp ramarna för samarbetet, det första mötet tillsammans med kommundirektörerna kommer att hållas i början av mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »