• I höstas revs den gamla verkstaden och Ålandstrafikens tidigare hus för att ge plats åt det nya polishuset på Strandgatan. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 14:25, uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 14:25

Grönt ljus för bygget av polishus

Byggnadsnämnden i Mariehamn ger grönt ljus för bygget av ett nytt polishus på Strandgatan i Mariehamn.

Det är landskapets fastighetsverk som ansökt om byggnadslov som gäller en tillbyggnad till befintligt polishus. Ansökan godkändes på byggnandsnämndens möte på tisdagskvällen.

Enligt ansökan görs tillbyggnaden i en sådan omfattning att den kan likställas med en nybyggnad. Den nya byggnaden ska ha en total våningsyta om 1778 kvadratmeter och en källare om 841 kvadratmeter.

Utöver det här planeras ny infart till polishuset från öster vilket innebär att fastigheten får fyra infarter från Servicegatan.

Fastighetsverket önskar att ritningarna sekretessbeläggs.

Fler Nyheter

Staden kan sälja Enerexit till Mariehamns Energi

Staden överväger att sälja Enerexit till Mariehamns energi för 1 euro.

Varnar för att nya fonden kan missbrukas

Mats Perämaa:
Finansminister Mats Perämaa (Lib) anser att tillväxt- och hållbarhetsfonden på 50 miljoner euro är en av den avgående landskapsregeringens bästa och viktigaste satsningar. På samma gång ser han en fara i att kommande landskapsregering använder pengarna till annat än de är tänkta för.

Gruset i gräsmattorna längs Ålandsvägen borta först till våren

Håkan Lindén, projektledare:
De kommunala gräsmattorna längs Ålandsvägen kommer först att se en förbättring till våren 2020. Gruset som för tillfället ligger i det tilltänkta gräset är från förra vinterns halkbekämpning och har troligtvis hamnat där efter snöröjningen längs Ålandsvägen för ett år sen.

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.