Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 januari, 2019 - 13:28Uppdaterad: måndag, 7 januari, 2019 - 13:34

Gottby daghem öppnar på onsdag

All kommunalservice i Jomala och alla enheter, förutom Gottby daghem, är igång. Daghemmet har fått strömmen tillbaka men det är för kallt för att inleda verksamheten än. Planen är att daghemmet ska öppna nu på onsdag. Barnen där är flyttade till andra daghem så länge.

Enligt kommundirektör John Eriksson har skolstarten och skolskjutsarna gått bra. Både Vikingaåsen, Södersunda och Kyrkby högstadieskola är igång. Man har dock några fallna träd kvar att åtgärda och dessa områden är avspärrade för barnen, som förbjuds att leka där.

Under helgen och idag har en genomgång av vatten- och avloppssituationen i Jomala gjorts. Enligt information som fåtts då finns det inte några avbrott i vatten- och avloppsförsörjningen i kommunen. Vissa mindre pumpstationer, där strömmen varit ett problem, ska kontrolleras igen idag.

Det återstår också ett omfattande röjningsarbete vid kommunens vägar, gc-leder och kommunens fastigheter. Alla kommunalvägar är dock framkomliga. Eriksson skriver i ett pressmeddelande att man ber att alla kommuninvånare att ha förståelse för att röjningsarbetet kommer att ta tid och att man måste prioritera. Eriksson vill samtidigt tacka alla som hjälpt till i stormens spår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »