Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 augusti, 2010 - 08:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Göta livgarde landstiger i Eckerö

I eftermiddag landstiger Kungliga Göta livgarde åter i Eckerö! Det är ett 20-tal personer från livgardets svenska kamratförening som besöker Eckerö i dag och i morgon. Göta livgarde utgjorde tillsammans med Vaxholms kustartilleriregemente den svenska militära landstigningsstyrka som i februari 1918 sändes med pansarskepp till Eckerö i den så kallade Ålandsexpeditionen. Syftet var att säkerställa den fredliga ordningen i landskapet under såväl pågående världskrig som finskt inbördeskrig. Operationen ledde till stor förbittring och motsättningar mot den svenska utrikespolitiken från riskfinskt håll. Men nu blir det ett lugnare besök. Kamratföreningen ska bland annat besöka landstigningsplatsen vid Storby strand.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »