Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 februari, 2018 - 06:36
  • Tingsrätten förkastar ett åtal gällande skadegörelse. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Gick inte att bevisa skadegörelse

En 27-årig man frias från ett åtal gällande skadegörelse.

27-åringen bestred i rätten att han i juli 2016 skulle ha kastat sten och sparkat mot en ytterdörr i Mariehamn, och tingsrätten har också kommit fram till att det inte går att bevisa gärningen.

Under den aktuella sommarnatten hade mannen sagt till polis att han efter krogstängning varit i området där skadegörelsen inträffat, men i förhör och i rättssalen förnekade han detta. Detta är inte trovärdligt, menar tingsrätten, men bevisläget är ändå för svagt för att döma mannen. Man hörde ett vittne i rätten som hade sett en bild på mannen och sagt att den som söndrat ytterdörren hade samma kläder, men tingsrätten konstaterar att vittnet sett mannen på 50 meters håll, bakifrån och i dåligt ljus, så rimligt tvivel kvarstår.

Vittnet får 311 euro från staten för inkomstbortfall och dagtraktamente och 27-åringens jurist får drygt 477 euro från staten för sitt arbete.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »