Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 januari, 2019 - 10:02Uppdaterad: måndag, 21 januari, 2019 - 10:37

GHS slutar med utbytesprojekt

Godby högstadieskola intar en restriktiv hållning gällande internationella projekt, som Erasmus+. Det har Norra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse beslutat utifrån ekonomichefens sammanställning och en SWOT-analys som GHS rektor Ida Fyrqvist nu har gjort.

I SWOT-analysen ser man möjligheter att knyta kontakt med andra skolor och ha intressanta samarbeten som går att utveckla vidare. Å andra sidan anser man i analysen att de internationella projekten bygger mycket på personnivå och inte organisationsnivå. Dessutom får få elever delta och undervisningen för övriga kan påverkas negativt av att lärarna är involverade i projekten.

- Vi måste koncentrera oss på arbeten i skolan och jobba inifrån ut istället för tvärt om. Vi har dessutom ny läroplan på kommande. Men förbundsstyrelsens beslut stänger inga dörrar för framtida projekt, konstaterar Fyrqvist.

Hur länge det tar innan frågan kan lyftas på nytt vågar hon inte säga, men menar att det kan få vila några år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »