• Geta har upprättat en åtgärdsplan för sin ekonomi. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 15:32

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Åtgärdsplanen skickas till landskapsregeringen som ett komplement till den anhållan om särskilt stöd man tidigare skickat eftersom Geta får likviditetsproblem 2019 om inkomsterna från landskapsandelar och kommunalskatter blir som beräknat.

I åtgärdsplanen nämns att en arbetsgrupp ska tillsättas senast i mars för att noggrant se över kommunens inkomster och kostnader, man ska under året omförhandla avtal för köp av till exempel tele-, bank- och försäkringstjänster, man ska hålla en mycket restriktiv hållning vad gäller köp av tjänster från kommunalförbundet Oasen och man ska aktivt delta i arbetet med en kommunsammanslagning av Finström, Sund och Geta. Man tänker också aktivt delta i en kommande kommunindelningsutredning för hela norra Åland.

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.