• Geta har upprättat en åtgärdsplan för sin ekonomi. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 15:32

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Åtgärdsplanen skickas till landskapsregeringen som ett komplement till den anhållan om särskilt stöd man tidigare skickat eftersom Geta får likviditetsproblem 2019 om inkomsterna från landskapsandelar och kommunalskatter blir som beräknat.

I åtgärdsplanen nämns att en arbetsgrupp ska tillsättas senast i mars för att noggrant se över kommunens inkomster och kostnader, man ska under året omförhandla avtal för köp av till exempel tele-, bank- och försäkringstjänster, man ska hålla en mycket restriktiv hållning vad gäller köp av tjänster från kommunalförbundet Oasen och man ska aktivt delta i arbetet med en kommunsammanslagning av Finström, Sund och Geta. Man tänker också aktivt delta i en kommande kommunindelningsutredning för hela norra Åland.

Fler Nyheter

LR ändrar beslut om lägsta vattennivå

Helena Blomqvist intervjuas av Frippe Grandlund.
De som har tillstånd att ta bevattningsvatten från dricksvattentäkterna Markusbölefjärden och Långsjön får ta ut mer vatten, det har landskapsregeringen bestämt. Detta för att avhjälpa den svåra torkan.

Svartlistade bolag i landskapets pensionsfond

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds.
Bolag som producerar kärnvapen och klustervapen och bolag som kränker mänskliga rättigheter finns i de indexfonder som landskapets pensionsfond investerar i.

Vattnet avstängt på del av Ålandsvägen i kväll

Ikväll, torsdag, mellan klockan 22 och midnatt, stängs vattnet av för fastigheter längs Ålandsvägen på sträckan mellan Styrmansgatan och Ålandsplan.

Förhandsröstningen inledd på Sveriges konsulat

Olof Ehrencrona och Marie-Louise Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Från och med i dag är det möjligt att förhandsrösta på Sveriges konsulat i Mariehamn inför det svenska riksdagsvalet som hålls den 9 september.

Bättre halvårsresultat för Viking Line

Jan Hanses intervjuas av Emma Lindvall.
Viking Lines resultat för årets sex första månader är något bättre än för samma period i fjol. Men enligt en halvårsrapport som publiceras i dag visar rörelseresultat ändå en förlust på 13,5 miljoner euro vilket är 1,5 miljoner bättre än för ett år sedan.

Svårt hitta vikarier till äldreomsorgen

Socialdirektör Susanne Lehtinen intervjuas av Owe Sjöblom
Sommaren har varit en utmaning för Trobergshemmet och det som varit mest kämpigt är att personalen har varit för få.

Dagsböter och körförbud

En 24-årig man har av tingsrätten dömts till 40 dagsböter på totalt 320 euro för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Kumlinge utreder skolkök och flyktingmottagande

Socialnämnden i Kumlinge ska utvärdera skolans centralkök. Det har kommunstyrelsen nu beslutat med anledning av en motion i kommunfullmäktige.

Hammarland utanför kommungrupp

Kommunstyrelseordförande Tomas Blomberg intervjuas av Nina Smeds
Hammarland står fast vid sin åsikt att man inte vill ha en kommunsammanslagning enligt det förslag som finns nu. Den åsikten lade kommunens representanter fram igår under ett möte med kommunutredarna från företaget Henricson Ab.