Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 april, 2011 - 13:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Geta kyrka ska renoveras

Nu är det klart med ritningar och färgsättning för en invändig renovering av Geta kyrka. Byggnadskommissionen har godkänt arkitekt Gunvor Helanders förslag, och ett möte om planerna har hållits för allmänheten. -Det kom ett tiotal personer och de var nöjda med hur det är planerat. Nästa steg blir att beräkna kostnaderna så man kan söka pengar hos kyrkostyrelsen. Projektet är beroende av bidrag därifrån även om församlingen också står för en del, säger Dan Sarling som är ordförande för byggnadskommissionen. Planen är att komma igång med renoveringen av Geta kyrka efter årets julfirande, och om allt går bra bör renoveringen ta ett halvår. Under tiden ska församlingshemmet fungera som tillfälligt kapell för olika typer av förrättningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »