Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 maj, 2018 - 12:06Uppdaterad: fredag, 11 maj, 2018 - 12:09
  • Geta kommunkansli. Foto: Malin Lundberg

Geta gick back

Geta gick drygt 119.000 euro back förra året, det visar bokslutet som kommunstyrelsen hade på sitt bord vid senaste möte.

 Styrelsen föreslår inför fullmäktige att underskottet ackumuleras med tidigare överskott och då har Geta numera drygt en miljon i kassan.

Styrelsen föreslår också att fullmäktige avslår medborgarinitiativet till en folkomröstning gällande förslaget om kommunsammanslagningen med Finström och Sund. Istället för en omröstning tycker styrelsen att det kan göras en enkätundersökning för att undersöka stödet av en sammanslagning. Som motivering anges att i en enkät kan flera frågor rörande en eventuella framtida kommunsammanslagning finnas istället för en folkomröstning som bara innehåller tre alternativ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »