Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 mars, 2011 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Gemensam socialvård utreds

Nu utreds en gemensam organisation för socialvården på Åland. Det är svaret som Ålands handikappförbund får på sin skrivelse för en månad sedan där man slår larm om kommunernas bristande information, långa handläggningstider och restriktiva beviljande av social service. Handikappförbundet anser att situationen för personer med funktionsnedsättning för närvarande är mycket ansträngd. Bland annat menar man att det både bland brukare och tjänstemän råder en stor oklarhet om tillämpningen av nya handikappservicelagen. Socialminister Katrin Sjögren svarar att man inte har synat hur kommunerna skött skolningen när det gäller just den här lagen, men att landskapsregeringen tidigare påpekat vikten av att kommunerna sköter det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »