Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 11:15Uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 12:18
  • Simon Gärdenfors med stödtrupp i tingsrättens väntsal i dag. Foto: Owe Sjöblom.

Gärdenfors nekar till brott

Simon Gärdenfors som utgör ena halvan av duon Far & Son hävdar sin oskuld i den rättegång som startade i dag i tingsrätten och där duon står åtalad för besittningsintrång.

 I september 2015 tog sig hiphopduon in på den ryska statens mark i Kvarnboviken, Saltvik och byggde utan lov upp vad de kallade ”en gaybar på Putins tomt”.

-Jag var inte medveten om att vi var på rysk mark. Jag trodde att vi var på åländsk mark, sade Simon Gärdefors, under rättegången i dag, där han representerade sig själv och inte hade något biträde till sin hjälp. Frej Larsson, som utgör den andra halvan av duon är inte på plats under på rättegången.

Åklagaren Henrik Lindeman yrkar på att Gärdenfors ska betala 485 euro för demontering av gaybaren.

Ryske konsuln Michail Zubov, som representerar ryska staten, anser att tilltaget ska ses som huliganism och vill att Simon Gärdenfors döms enligt finsk lag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »