Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 december, 2010 - 11:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Garantipension från mars

Från och med mars 2011 garanteras alla finländare en ny högre grundpension, men för att kunna få denna garantipension måste man ansöka om den hos folkpensionsanstalten. Man kan börja ansöka under februari. Det är cirka tio procent av alla pensionärer i Finland, inklusive Åland, som berörs av den här nya tilläggspensionen, och det är de som inte har något annat än folkpension i dag. För dem höjs nu den garanterade pensionen med 101 euro för ensamstående och 170 euro för par, till 687 euro i månaden. 65 procent av dem som får den här nya garantipensionen är kvinnor. Företrädesvis är det personer som saknar tjänstepension, detta eftersom alla andra tilläggspensioner utöver folkpensionen dras av från garantipensionen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »