Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 april, 2018 - 12:53Uppdaterad: torsdag, 19 april, 2018 - 14:13
  • Fyra åtalades för att ha handlat med falska kreditkort på m/s Amorella. Arkivfoto: Josefina Jansson.

Fyra åtalades för brott på Amorella

I dag hölls en rättegång där fyra personer stod åtalade för att ha handlat med förfalskade kreditkort ombord på Viking Lines fartyg m/s Amorella under hösten 2014.

Enligt åklagare Peter Rikberg har de åtalade personerna handlat för drygt 3700 euro och även försökt handla för ytterligare 1000 euro. Tre av de åtalade är män och en är kvinna. För kvinnans del finns det ett alternativt åtal i form av häleri.

Samtliga åtalade förnekar grovt betalningsmedelbedrägeri och att de skulle ha agerat i samråd. Enligt åtalet ska de fyra personerna ha tillverkat kreditkorten ombord, vilket styrkts av att man hittade en kortläsare, en dator och magneter ombord. Men samtliga åtalade förnekar att de skulle ha tillverkat kreditkort eller använta falska ID-kort.

De åtalade var inte närvarande under rättegången, men enligt tingsdomare Pia Jacobsson har de sagt ja till att rättegången hålls utan deras medverkan. De åtalade sades också vara införstådda med att straffet kan bli böter eller fängelse upp till sex månader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »