Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 augusti, 2011 - 07:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Frivilligt arbete viktig kraft"

De frivilliga krafterna är en oerhört viktigt del av det åländska samhället. Det konstaterade både politiker och föreningsaktiva under lördagen då "Möjligheternas Torg" hölls på torget i Mariehamn. Där deltog en mängd olika föreningar, allt från Socialmissionen och Amnesty till Ålands radioamatörer. Årets tema var frivillighet, men flera av föreningarna märker av att det är svårt att engagera nya medlemmar, bland andra Amnesty där medelåldern är hög och man har svårt att få yngre att engagera sig. Det hölls även en debatt där politiker från alla partier var representerade och där man diskuterade hur man kan utveckla den så kallade tredje sektorn i framtiden. Obunden samlings Danne Sundman menade att man bör kräva att alla föreningar som får stöd av Paf har en integrationspolicy. Socialdemokraternas Camilla Gunell vill att man ska utreda hur mycket den tredje sektorn bidrar ekonomiskt till samhället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »