Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2011 - 10:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Frivilliga brandkårerna<br>förberedda för sommaren

På Åland påverkas den frivilliga brandkårsverksamheten inte av sommaren och semestersäsongen i större utsträckning. På andra håll i Finland har FBK haft svårigheter med att nå ut till de frivilliga brandkåristerna, då många är på resa eller på stugan. Finströms FBK har ännu inte upplevt sådana problem. -Vi har ännu inte haft problem, peppar peppar. Någon gång har det kanske skett, men i det stora hela har vi klarat det bra, säger hamn- och räddningsdirektör Leif Ahlqvist som säger att man förberett sig väl på Åland. -Vi har ordnat helgjourer i flera kommuner. Det betyder att de frivilliga brandkåristerna får en extra ersättning för att de är anträffbara även på helgerna. Men det är helt klart att beredskapen blir lägre då många är på semester och bortresta, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »