Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 november, 2018 - 06:34Uppdaterad: tisdag, 20 november, 2018 - 17:25
  • Vattenmättad sand finns som grund under halva anläggningen. Arkivfoto

Friidrottsarenan försenas

Friidrottsarenan som ska byggas vid Baltichallen i Mariehamn blir försenad på grund av att marken måste förstärkas innan bygget börjar.

Det visar den geotekniska undersökningen för Ytternäs sportfält. Resultatet visar att ungefär halva anläggningen har en dålig grund och om inget görs så riskerar hela anläggningen att börja luta efter ett tag.

Projektledaren för markundersökningen har tagit fram olika alternativ för hur detta kan lösas och kultur- och fritidsnämnden beslöt igår att gå in för ett alternativ som innebär att arenan står klar i juli 2020 istället för oktober 2019. Alternativet innebär att stenmassor, som i huvudsak kan sprängas loss på Ytternäs sportfält, placeras i ett cirka en meter tjockt lager över det sättningssjuka området. Och för att uppnå effekten bör stenblocken ligga kvar i 8-12 månader innan bygget startar. Det beräknas kosta ungefär en halv miljon euro och är det billigaste av de olika alternativen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »